U Sisku održan 4.Susret graditelja u organizaciji Hrvatske obrtničke komore, priznanje primio gospodin Miroslav Brodarić

Fotografije uz članak 2
04.03.2024
U Sisku je 1. i 2. ožujka održan Susret graditelja u organizaciji Hrvatske obrtničke komore te je okupio više od 200 sudionika, uz veliku podršku stručnjaka te predstavnika državnih tijela i ostalih institucija.

Održana je i dodjela priznanja zaslužnim obrtnicima za doprinos i razvoj obrtništvu te poticanje razvoja interesa graditeljske struke. Dobitnik priznanja u struci s područja Obrtničke komore Karlovačke županije, a na prijedlog Udruženja obrtnika grada Karlovca, je gospodin Miroslav Brodarić, vlasnik Limarsko-krovopokrivačkog obrta Brodarić.

  1. Susret graditelja otvorio je potpredsjednik Vlade RH i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, koji je istaknuo da je na području Sisačko-moslavačke županije u postupku obnove otvoreno 1010 gradilišta, kao i rast graditeljstva za 8.4 posto u 2023. godini koje nosi 10 posto u ukupnom BDP-u te kako je, uz turizam, najjača gospodarska grana i nositelj ubrzanog gospodarskog rasta.

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil istaknuo je kako je posljednjeg dana siječnja ove godine Hrvatska imala 13.583 obrta koji imaju registrirano građevinarstvo kao glavnu djelatnost, a unatrag godinu dana otvoreno je 1.420 novih građevinskih obrta.

Sudionici susreta sudjelovali su u panel raspravama i predavanjima o aktualnim temama u procesu gradnje i obnove, nedostatku radne snage i važnosti obrazovanja.

Domaćin ovogodišnjeg Susreta bila je Obrtnička komora Sisačko-moslavačke županije, pokrovitelj Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Generalni sponzor susreta Sika Croatia d.o.o., dok su sponzori bili Mapei Croatia, Samoborka, Wienerberger Hrvatska, Baumit Croatia, Teknoxgroup Hrvatska, Bit promet, Milwaukee i Lorenčić Croatia.

Kontaktirajte nas
* - obavezna polja