Promovirano 46 novih majstora

Fotografije uz članak 4
09.07.2019
U Obrtničkoj komori Karlovačke županije diplome je dobilo 46 novih majstora, koji su uspješno položili majstorski ispit.

U jesenskom roku prošle i proljetnom roku ove godine je majstorski ispit, u 14 zanimanja, položilo 46 kandidata, od kojih čak 26 iz drugih županija. Najviše je bilo frizera (19),stolara (7), kozmetičara (5), elektroinstalatera (4), automehaničara (3), fotografa (3).

Obrtnička komora Karlovačke županije provodi majstorske ispite i ispite o stručnoj osposobljenosti od 1996. godine. Kako se povećavao broj komisija, tako je s godinama rastao i broj kandidata. U proteklih 20 godina majstorski ispit su u Obrtničkoj komori Karlovačke županije položila 1126 kandidata, a ispit o stručnom osposobljavanju 955 kandidata. Ukupno je 2081 kandidat tako stekao dodatno obrazovanje i kvalifikacije čime je Karlovačka županija na petom mjestu u Hrvatskoj.

Predsjednik Obrtničke komore Karlovačke županije Darko Stanković napomenuo je da su ovi mladi ljudi budućnost obrtništva. Titula majstor temelj je za osnivanje obrta, a ujedno i jamstvo da će potrebnu uslugu pružiti stručna i kompetentna osoba.

Kontaktirajte nas
* - obavezna polja