Održana konferencija „Naukovanje- putovanje oko svijeta“

Fotografije uz članak 1
29.09.2022
Konferencija „Naukovanje- putovanje oko svijeta“ održana je 20. rujna 2022. u Beču, Austriji.

Cilj aktivnosti bila je promocija naukovanja u Europi i šire, a tijekom konferencije sudionici su dobili uvid u provedbu naukovanja na razini politika i sustava te čuli primjere dobre prakse iz pojedinih zemalja. Također je održana i panel rasprava ravnatelja nacionalnih Erasmus+ agencija iz Njemačke, Slovenije, Francuske i Hrvatske.

Na konferenciji je sudjelovalo oko 150 sudionika iz 16 zemalja.

Predstavljeni su različiti modeli i pristupiti naukovanju iz različitih država iz Europe i šire, primjerice iz Australije i Afrike. Dio konferencije bio je posvećen tome kako se Erasmus+ program može koristiti u promociji i provedbi naukovanja. Poseban fokus u panel raspravi stavljen je na ulogu gospodarstva u provedbi naukovanja te je uključivanje gospodarstva u program Erasmus+ istaknuto kao jedan od prioriteta za sljedeće razdoblje.

Hrvatska obrtnička komora već dugi niz godina aktivno sudjeluje u pripremi i provedbi Erasmus+ projekata u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te koristi sudjelovanje na konferencijama i seminarima kao priliku za stjecanje novih znanja i iskustava te ostvarivanje kontakata s drugim institucijama iz različitih zemalja u svrhu suradnje u području Erasmus+ programa.

Kontaktirajte nas
* - obavezna polja