Obrtnički sajam Karlovac tradicionalna je gospodarska manifestacija u gradu Karlovcu i Karlovačkoj županiji.

30.08.2019
16.Obrtnički sajam održat će se kao dio manifestacije “Dani piva Karlovac”, koja se ove godine održava u novom konceptu - u trajanju od pet dana, na pet različitih lokacija/ tematskih cjelina, a upravo je Obrtnički sajam jedan značajan dio i održava se na lokaciji Športsko- rekreativnog centra Korana , stoga ove godine očekujemo još veći interes posjetitelja iz čitave Hrvatske.

Sajam je namijenjen gospodarstvenicima, lokalnom stanovništvu, ali i posjetiteljima koji dolaze iz cijele Hrvatske te iz susjednih država: Slovenije te Bosne i Hercegovine.

Organizatori Sajma su Udruženje obrtnika grada Karlovca i Obrtnička komora Karlovačke županije, a suorganizator Grad Karlovac.

Cilj sajma je poticanje gospodarske suradnje, poticanje razvoja obrtništva, promocija obrta i obrtništva Karlovačke županije, promocija deficitarnih zanimanja, poticanje poduzetništva žena, poticanje poduzetništva mladih, učenje, razmjena znanja te povezivanje i suradnja s obrtnicima i poduzetnicima iz drugih županija te međunarodna suradnja.

Sam izložbeni prostor Sajma bit će koncipiran u tri cjeline:

  • prozvodni obrti;
  • uslužne djelatnosti te
  • edukacijski dio.

Svakodnevno za vrijeme trajanja Sajma (radno vrijeme 9:00- 21:00h) u izložbenom dijelu bit će predstavljanje proizvoda i usluga obrtnika uz mogućnost ostvarivanja popusta na dogovorene obrtničke usluge te animacije posjetitelja kroz nagradne igre i tombole.

Bit će postavljena i „Mala obrtnička burza rada“ – informativni kutak za obrtnike koji imaju manjak stručnog kadra te za posjetitelje koji traže posao u obrtničkim zanimanjima (ponuda i potražnja na jednom mjestu).

Također, poseban dio sajamskog prostora namijenjen je za svakodnevne edukacije, stručne seminare i radionice na kojima će se obrađivati aktualna tematika iz svijeta obrtništva i pojedinih struka.

Uz svakodnevne i cjelodnevne aktivnosti, pojedine dane bit će stavljen i dodatni naglasak na određenu temu i predstavljanje cehova i sekcija:

  • „Kreativa na stolu – dan kreativnih obrtnika“ – Promocija i izlaganje obrtnika koji se bave kreativnim radom; izrada suvenira, unikatnih poklona, nakita i ostalih kreativnih proizvoda i usluga
  • večernja revija frizura u subotu 31.08. (Ceh frizera)
  • Humanitarna akcija „Cvijećem do sreće!“ – humanitarna akcija Ceha cvjećara Karlovačke županije, za udrugu Jak kao Jakov (u nedjelju 01.09.)
  • U ponedjeljak 02.09. – Dan Ceha građevinara- natjecanje građevinskih struka („Građevinska olimpijada“); prezentacija najmodernijih tehnologija kod postavljanja fasada te energetska učinkovitost u građevinarstvu

Želja nam je na jednom mjestu predstaviti svijet obrtništva „u malom“ te približiti posjetiteljima značaj obrtništva i ulogu obrtnika.

Uz sve navedeno, posjetitelje na ŠRC-u očekuje bogata gastronomska ponuda te u večernjim satima na pozornici raznolik kulturno-umjetnički program KUD-ova i zabava uz domaće glazbene snage.

.

Datoteke uz članak
Program manifestacija 162.44 kB
Kontaktirajte nas
* - obavezna polja