OBRTNICI OPREZ - PRIHVAĆANJE PONUDE ZA UPIS U POSLOVNI REGISTAR NIJE OBAVEZNO!

01.02.2019
Zbog učestalog broja upita obrtnika Hrvatska obrtnička komora ponovno podsjeća članove da pažljivo prouče sadržaj ponuda za upis u poslovne registre te da se u slučaju nepotpunog razumijevanja onoga što im se nudi savjetuju sa stručnom osobom.

Riječ je o praksi u okviru koje se na adrese obrtnika direktnim pismom nudi upis u registar gospodarstvenika, uz plaćanje naknade priložene na uplatnici u određenom iznosu. 

Najbitnije je napomenuti i upozoriti da se ne radi se o obvezi, nego o ponudi koja se može prihvatiti ako obrtniku objava podataka u navedenom registru odgovara.

Molimo obrtnike da pažljivo i u cijelosti prouče ponude prije njihovog potpisivanja ili plaćanja, jer istu potpisuju u okviru svoje profesionalne djelatnosti kada su dužni postupati s pažnjom dobrog stručnjaka. U slučaju nepotpunog razumijevanja ponude i onoga što se nudi, svakako se mogu obratiti stručnoj osobi za pomoć. Savjetodavna služba Hrvatske obrtničke komore je na raspolaganju - pozivom na broj telefona 072 000 026 ili elektroničkom poštom putem portala https://www.hok.hr/press/pitajte_nas.

 

https://vijesti.rtl.hr/novosti/hrvatska/3331385/lazne-uplatnice-dovodile-su-ih-pred-gotov-cin-u-zadnjoj-recenici-pise-skrivena-rijec/?fbclid=IwAR0Zwy8YNE0cSCKVc40FdwAy0DX7CIK1lipJceCjv3ZE-1HBhMiD89vBSCM

Kontaktirajte nas
* - obavezna polja