Poziv za sudjelovanje na Konferenciji o sajmovanju u okviru Svjetskog dana sajmova – GLOBAL EXHIBITIONS DAY 2023.

04.05.2023
Pozivamo vas na devetu po redu Konferenciju o sajmovanju koju organizira časopis Suvremena trgovina u sklopu Svjetskog dana sajmova - GLOBAL EXHIBITIONS DAY.

Konferencija će se održati u srijedu 7. lipnja 2023. godine s početkom u 11 sati na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, uz podršku Hrvatske gospodarske komore.

Suvremena trgovina želi naglasiti važnost sajmovanja i promijenjene uloge sajmova u današnjem gospodarstvu. To uključuje traženje novih tržišta i potrošača, kao i stvaranje novih odnosa između izlagača i posjetitelja sajmova. Global Exhibitions Day je koristan alat za ostvarenje ovih ciljeva jer omogućuje oživljavanje veza između gospodarstva i sajmova u svrhu poticanja kvalitetnog regionalnog razvoja. Sajmovi su važni alati i instrumenti za povezivanje gospodarstva i uspostavljanje širih gospodarskih veza. Aktivnosti su stoga usmjerene na stvaranje preduvjeta za podršku ubrzanom regionalnom razvoju, s naglaskom na povezivanje proizvodnje i tržišta.

Na 9. Konferenciji o sajmovanju, kroz stručna izlaganja i raspravu, razmotrit će se niz tema koje su važne za ovaj gospodarski sektor. U nastavku promocije Osječkog sajma kao buduće hrvatske Anuge – značajnog sajma hrane u ovom dijelu Europe – predviđen je dolazak čelnih ljudi iz tog područja koji će podijeliti iskustva o značaju takvog sajma za regiju. Također će se raspravljati o važnosti sajmova za male proizvođače i njihovo poslovanje.

Organizacija skupa uključuje aktivno sudjelovanje najvažnijih institucija koje su odgovorne za ova područja, uključujući Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatsku gospodarsku komoru, Hrvatsku obrtničku komoru, Hrvatsku udrugu poslodavaca, HBOR i HAMAG BICRO te Njemačko-hrvatsku industrijsku i trgovinsku komoru.

Sudionici Konferencije bit će direktori sajmova iz regije, tvrtke i obrti, predstavnici gospodarskih udruženja (komora i poslodavaca) i nadležnih državnih institucija (sveučilišta, ministarstava i agencija) iz Hrvatske i susjednih zemalja.

 

Preuzimanja

Naziv datoteke

Veličina

Radni-program - Konferencija o sajmovanju 2023-Osijek-13.pdf

338.82 KB

Kontaktirajte nas
* - obavezna polja