Održan je drugi sastanak Nacionalne kvalifikacijske platforme

21.06.2023
U Zagrebu je održan drugi u nizu sastanaka Nacionalne kvalifikacijske platforme, koji je ovaj put okupio dionike iz građevinske industrije sa svrhom utvrđivanja relevantnih problema u građevinskom sektoru koji se javljaju kao posljedica nedostatka kvalificirane radne snage.

Nakon osvrta na zaključke s prvog sastanka, Marko Turković iz Hrvatske obrtničke komore okupljenima je predstavio nacrt analize trenutačnog stanja vezane uz građevinske radnike u energetskoj učinkovitosti na kojem projektni partneri aktivno rade proteklih mjeseci.

Sudionici su kroz grupni rad raspravljali o aktualnim situacijama u građevinskom sektoru koje su direktan rezultat nedostatka kvalificiranih radnika, kao i potencijalnim rješenjima za nastalu problematiku. Rasprave su rezultirale kvalitetnim zaključcima koji će doprinijeti efikasnijoj provedbi projektnih aktivnosti.

Podsjećamo da se sastanci održavaju svaka 2 mjeseca do kraja trajanja projekta u travnju 2024. godine te okupljaju dionike iz sektora građevinarstva, energetike i obrazovanja koje ovim putem pozivamo na sudjelovanje u budućim sastancima Nacionalne kvalifikacijske platforme kako bismo kontinuirano unaprjeđivali saznanja koja će dati pozitivne rezultate projekta!

Kontaktirajte nas
* - obavezna polja