Novi natječaj za provedbu tipa operacije 5.2.1. „Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“

31.07.2023
Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je osamnaesti natječaj za provedbu tipa operacije 5.2.1. „Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“ iz podmjere 5.2. „Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Svrha natječaja je dodjela potpore za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog prirodnim nepogodama (osim potresa) koje su se dogodile u 2023. godini, a kako bi se osigurao nastavak i održivost poljoprivredne proizvodnje. Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika i/ili registrirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja (JRDŽ) u trenutku podnošenja Zahtjeva za potporu.

Obnovom poljoprivrednog potencijala narušenog prirodnim nepogodama osigurat će se održivost poljoprivredne proizvodnje i spriječiti propadanje poljoprivrednih gospodarstava.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore iznosi 2 milijuna eura, a visina javne potpore je 100% od ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Rok za podnošenje Zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju Zahtjeva za potporu je do 12:00 sati 6. studenoga 2023. godine.

Pitanja u vezi ovoga Natječaja korisnici postavljaju isključivo putem mrežne stranice – www.ruralnirazvoj.hr, unosom osobnih podataka te odabirom odgovarajućeg natječaja na koji se pitanje odnosi.

Pitanja se mogu postaviti od objave ovoga Natječaja do najkasnije 10 dana prije isteka roka za podnošenje Zahtjeva za potporu, a odgovore na postavljena pitanja objavljuje Upravljačko tijelo putem mrežne stranice – www.ruralnirazvoj.hr.

Postupak dodjele potpore uključuje vremensko razdoblje od podnošenja Zahtjeva za potporu od strane korisnika do sklapanja Ugovora o financiranju korisnika s Agencijom za plaćanja.

Detalje o natječaju možete preuzeti OVDJE.

Više informacija o natječaju možete zatražiti OVDJE.

Foto_izvor: freepik.com

Kontaktirajte nas
* - obavezna polja