Forum Sekcije cvjećara Hrvatske obrtničke komore

12.03.2022
Datum događanja: 21.03.2022.

Lokacija: Split, Dioklecijanovi podrumi

Pozivamo vas na Forum Sekcije cvjećara Hrvatske obrtničke komore (HOK) koji će se održati 21. ožujka 2022. godine u Splitu, u sklopu 45. Praznika cvijeća, tradicionalne manifestacije koja se ove godine održava pod sloganom „Europa cvita u srid Splita“. Cjelokupno događanje održat će se u Dioklecijanovim podrumima.

Organizacijom Foruma želimo pružiti mogućnost da se, u dijalogu s najvažnijim dionicima u struci, istaknu problemi s kojima se cvjećari susreću u svakodnevnom poslovanju, ali i unaprijede znanja i vještine kroz edukativnu radionicu. Isto tako, cilj je i donošenje smjernica za stvaranje pozitivnog poslovnog okruženja za struku.

Radni dio Foruma koncipiran je oko panel rasprave „Aktualna situacija u cvjećarskoj struci“ na kojoj sudjeluju predstavnici iz pojedinih područja sektora. Panel rasprava prilika je za međusobnu interakciju, razmjenu informacija, stoga će naglasak biti na svakodnevnim problemima u struci od kojih je svakako najznačajniji problem rada na crno. Bit će govora o obrazovanju i radnoj snazi, nedostatku kvalitetnog kadra te nedovoljno riješenom problemu veletrgovine. Također, dotaknut ćemo se promjena u struci i industriji cvijeća koje su se dogodile od dolaska koronavirusa.

Sudionici panel rasprave bit će:

- predstavnik Državnog inspektorata,

- predsjednik Europske asocijacije florista (FLORINT),

- predstavnik veletrgovine,

- predstavnik proizvođača cvijeća,

- predstavnik proizvođača repromaterijala,

- predsjednica Sekcije cvjećara Hrvatske obrtničke komore.

Uz panel raspravu, održat će se i prezentacija „Proljeće na Mediteranu“ koju će voditi Tomas Max Kuczynski. Prezentacija je praktičnog i edukativnog karaktera.

PROGRAM DOGAĐANJA

09:00-13:00 Prezentacija/radionica „Proljeće na Mediteranu“, predavač: Tomas Max Kuczynski

13:00-14:30 domjenak

14:30-16:30 Panel „Aktualna situacija u cvjećarskoj struci“

19:00 Svečano otvaranje 45. Praznika cvijeća

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO IZMJENE PROGRAMA.

Napomena: Forum će se održati u skladu s epidemiološkim mjerama i uz obvezno posjedovanje COVID potvrde. Ako se do održavanja Foruma ublaže epidemiološke mjere i/ili ukinu COVID potvrde, isto će vrijediti i za sudjelovanje na Forumu.

S obzirom na to da je broj slobodnih mjesta tijekom prezentacije ograničen, nužno je prijaviti se na mail kresimir.tomic@hok.hr sa sljedećim podacima:

-ime i prezime,

- naziv cvjećarne,

- kontakt podaci (mobitel i mail),

- sudjelovat ću na radionici (da/ne)

- sudjelovat ću na panelu (da/ne)

Prijave se zaprimaju do popunjena mjesta, a prednost ima prijava koja je prije pristigla.

Organizator: Sekcija cvjećara Hrvatske obrtničke komore

Kontaktirajte nas
* - obavezna polja