Erasmus+ Joint Mentorship – na Festivalu strukovnih zanimanja u Pazinu održane radionice za osmišljavanje e-mape naukovanja

Fotografije uz članak 1
08.05.2023
U Pazinu je 5. svibnja 2023. godine održan Festival strukovnih zanimanja, a Hrvatska obrtnička komora je u sklopu samog festivala održala radionice za osmišljavanje e-mape naukovanja kako bismo dobili dodatne informacije koje bi mogle pomoći u procesu izrade digitalne mape naukovanja. Na radionicama su sudjelovali učenici i nastavnici iz strukovnih škola koji su izravno uključeni u svakodnevno korištenje postojeće mape naukovanja te su kroz razgovor i diskusiju imali priliku dati svoje mišljenje o izgledu i funkcionalnostima digitalne mape naukovanja koja se izrađuje u sklopu projekta. Na ovaj način su zaposlenici Hrvatske obrtničke komore od izravnih korisnika mape naukovanja dobili dodatne informacije o tome što bi se moglo dodati u digitalnu mapu naukovanja i na koji način bi se izrađena digitalna mapa naukovanja mogla učinkovito i jednostavno primijeniti u stvarnom okruženju.

E-mapa naukovanja je jedan od rezultata Erasmus+ projekta Joint Mentorship: Better Cooperation for Better VET kojim se nastoji unaprijediti kvaliteta strukovnog obrazovanja jačanjem suradnje među dionicima te izradom digitalnih alata za unaprjeđenje kvalitete provedbe naukovanja i znanja mentora kod poslodavaca.

Projektnim aktivnostima će se ostvariti utjecaj na povećanje komunikacije i suradnje u provedbi učenja na radnom mjestu u svim državama partnerima. Isto tako, unaprijedit će se pedagoška znanja i vještine mentora u obrtima i pravnim osobama. Nadalje, ojačat će se suradnja među svim dionicima u strukovnom obrazovanju i razumijevanje međusobnih uloga i odgovornosti u sustavu. Sve navedeno će dugoročno utjecati na unaprjeđenje kvalitete strukovnog obrazovanja, a posebno naukovanja. Uvođenjem digitalnih alata unaprijedit će se digitalizacija strukovnog obrazovanja i učenja temeljenog na radu što će se dodatno odraziti na kvalitetu obrazovne ponude i stjecanja strukovnih znanja i vještina. U krajnjoj liniji, sve aktivnosti će imati dugoročno pozitivan učinak na konkurentnost obrta i tvrtki te prepoznatljivost poslodavaca kao dobrih mentora i odgovornih članova društva.

Kontaktirajte nas
* - obavezna polja