Inicijativa „Nastavnici u poduzeća – praksa za nastavnike“: objavljen katalog poslodavaca koji su iskazali interes za sudjelovanje u inicijativi

14.03.2023
Početkom ožujka su završile prijave poslodavaca koji su zainteresirani za sudjelovanje u inicijativi „Nastavnici u poduzeća – praksa za nastavnike“ te je objavljen katalog poslodavaca kako bi se nastavnici mogli izravno njima javiti i prijaviti se za sudjelovanje na praksi u njihovim radionicama.

Ove godine će sudjelovati oko 80 poslodavaca u inicijativi.

Nastavnici će se izravno dogovarati i prijavljivati poslodavcima koji ih zanimaju te će u dogovoru s njima provesti nekoliko dana na praksi u radionicama kako bi usavršili svoja znanja i vještine te ih uspješno prenosili učenicima u strukovnim školama. Termin prakse za nastavnike određen je ove godine od 11. do 14. travnja, ali će biti moguće odrediti i alternativni datum za obavljanje prakse ovisno o dogovoru između poslodavca i nastavnika. Predviđeno trajanje prakse je između 3 do 5 dana, ovisno o mogućnostima poslodavca.

Kako bi se ostvarila bolja povezanost sektora obrazovanja i gospodarstva, Advantage Austria – Austrijski ured za vanjsku trgovinu zajedno s partnerima pokrenuo je inicijativu „Nastavnici u poduzeća – praksa za nastavnike“. Sam naziv otkriva mnogo o samom projektu kojim pružamo priliku nastavnicima strukovne nastave, pedagozima koji rade na profesionalnoj orijentaciji učenika te drugim zainteresiranim nastavnicima da odrade stručnu praksu u obrtu ili poduzeću u trajanju od tri do pet dana. Želimo doprinijeti razvoju međusobnog razumijevanja i bolje suradnje između škola i obrta ili poduzeća.

Hrvatska obrtnička komora je također partner navedene inicijative zajedno sa Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Njemačko-hrvatskom industrijskom i trgovinskom komorom, Hrvatskom gospodarskom komorom, Švicarskim veleposlanstvom i Zakladom „Znanje na djelu“.

Katalog poslodavaca je moguće pogledati OVDJE.

Foto_izvor: Freepik

Kontaktirajte nas
* - obavezna polja