19.07.2019

POZIV GOSPODARSTVENICIMA - ANKETA ZA UTVRĐIVANJE POTREBA I POTENCIJALA – ITU MEHANIZAM

​Grad Karlovac je na Sjednici Vlade Republike Hrvatske, održane u Karlovcu 06.12.2018. godine, dobio mogućnost korištenja europskog novca kroz instrument Integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU). Korištenje spomenutog financijskog instrumenta zahtijevalo je 
19.07.2019

E-RAČUN FINA APLIKACIJA - BESPLATNO ZA MIKRO PODUZETNIKE

Od 1. srpnja stupile su na snagu odredbe Zakona o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi koje obvezuju javne naručitelje da moraju zaprimati samo eRačune i ne mogu zaprimati račune u drugom obliku. Kako se svi obrtnici mogu naći u situaciji da imaju 
17.07.2019

VODSTVO HRVATSKE I SLOVENSKE OBRTNIČKE KOMORE UJEDINJENO U STAVU: PROBLEMI PRIJEVOZNIKA TREBAJU SE ŠTO PRIJE RIJEŠITI 17.07.2019.

Vodstvo Hrvatske obrtničke komore (HOK) i vodstvo Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) s predstavnicima sekcija prijevoznika, sastali su se vezano uz problem protočnosti graničnih prijelaza. Predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec i predsjednik OZS-a Branko Meh ujedinjeni su u zaključku kako je ovo problem koji zahtjeva hitno rješenje.

16.07.2019

USVOJENO TRAŽENJE HOK-A: OVE DJELATNOSTI VIŠE NEĆE BITI OBVEZNICI PLAĆANJA ČLANARINE TURISTIČKIM ZAJEDNICAMA

Od 1. siječnja 2020. godine na snagu stupa novi Zakon o članarinama u turističkim zajednicama. Novim zakonom je na novi način i u novim iznosima uređeno obračunavanje turističke članarine.

16.07.2019

PREDSTAVNICI HOK-A U MINISTARSTVU FINANCIJA PONOVNO TRAŽE POREZNE IZMJENE

​Na inicijativu Hrvatske obrtničke komore (HOK) u ponedjeljak, 15. srpnja, održan je sastanak u Ministarstvu financija, na kojem je predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec sa svojim suradnicima iznio konkretne zahtjeve vezane uz porezne izmjene, a koje imaju za cilj olakšati poslovanje obrtnicima smanjujući im troškove poslovanja.

14.07.2019

IZLOŽBA “CVJETNA RAZGLEDNICA GRADU KARLOVCU”

Izložba “Cvjetna razglednica gradu Karlovcu” bila je otvorena od 12. do 14.srpnja u dvorištu Obrtničkog centra. Izložbu je organizirao Ceh cvjećara Udruženja obrtnika grada Karlovca u povodu obilježavanja 440. rođendana grada Karlovca
10.07.2019

U JEKU SEZONE BROJ OBRTA IZ CEHA UGOSTITELJSTVA I TURIZMA U PADU

Hrvatska obrtnička komora još od uvođenja povećane porezne stope za usluge u ugostiteljstvu s 13% na 25% upozorava na negativne posljedice koje ova porezna izmjena ima na taj sektor.

09.07.2019

Promovirano 46 novih majstora

U Obrtničkoj komori Karlovačke županije diplome je dobilo 46 novih majstora, koji su uspješno položili majstorski ispit.

Archive...
Contact us
* - required fields