2.Dani obrtništva u gradu Karlovcu i Karlovačkoj županiji

Fotografije uz članak 1
18.03.2024
2.Dani obrtništva u gradu Karlovcu i Karlovačkoj županiji održat će se od 25. do 27. travnja 2024. godine na lokaciji Školske sportske dvorane Mladost u Karlovcu.

Tim povodom je u ponedjeljak, 18.ožujka održana konferencija za medije na kojoj su se prisutnima obratili: županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin, gradonačelnik grada Karlovca Damir Mandić, ravnatelj Tehničke škole Karlovac Ivan Janković, predsjednik Obrtničke komore Karlovačke županije Mladen Puškarić te predsjednik Udruženja obrtnika grada Karlovca Stipo Adžaga.

Manifestacija se održava u organizaciji Obrtničke komore Karlovačke županije i Udruženja obrtnika grada Karlovca, a suorganizatori su Grad Karlovac, Karlovačka županija, Turistička zajednica grada Karlovca i Hrvatska obrtnička komora te pokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede.

Sajam se održava na uređenom izlagačkom prostoru od 1.300 m2 zatvorenog prostora i 600 m2 otvorenog prostora Školske sportske dvorane Mladost na adresi Rakovac ulica 1.

Program Sajma bit će obilježen i organizacijom Gastro izložbe gdje će restorani s područja Karlovačke županije predstaviti svoju gastronomsku ponudu; Udruga vinogradara, vinara i voćara Ozalj će imati prigodnu ponudu vinskog asortimana, a bit će održana i revija frizura te modna revija.

Očekuje se u tri dana trajanja manifestacije dolazak oko 2.000 osnovnoškolaca. Za vrijeme održavanja Sajma učenicima osnovnih škola bit će omogućeno da se aktivno uključe u izradu obrtničkih proizvoda i obavljanje poslova pojedinih obrtničkih struka te da se pobliže upoznaju s mogućnostima školovanja. S druge strane, biti će poslodavci, odnosno obrti koji će nuditi mogućnost zapošljavanja i opis pojedinog posla koje će učenike i roditelje zanimati.

Ceh frizera i kozmetičara organizirat će reviju frizura te šišanje posjetitelja za cijelo vrijeme trajanja sajma uz dobrovoljni prilog koji će biti doniran u humanitarne svrhe.

Ceh cvjećara Udruženja obrtnika grada Karlovca pripremiti će veliki fotokutak za fotografiranje i uspomenu sa Sajma.

U subotu 27.4.2024. godine na Vunskom polju održavat će se Županijske obrtničke igre, gdje će obrtnici sa područja Karlovačke županiji odmjeriti snage u sportovima poput nogometa, pikada, bele, tenisa, stolnog tenisa, zabijanja čavla u panj, kuglanja, potezanje užeta, odbojka na pijesku i još par sportova iznenađenja za odrasle i djecu. Također, u subotu 27.4.2024. godine tijekom dana odvijati će se i „Humanitarni kotlić“ na kojem će se pripremljene porcije dijeliti uz dobrovoljni prilog koji će biti doniran u humanitarne svrhe.

Sajam ima dva glavna cilja:

  • Posjet osnovnoškolaca iz svih krajeva Karlovačke županije i promocija deficitarnih zanimanja
  • Jačanje pozicije malog i srednjeg obrtništva

Sajam će biti prodajnog i izlagačkog karaktera.

Izložbeni prostor dobiva se po sistemu “ključ u ruke”, prema uobičajenim sajamskim standardima, uz važnu napomenu, a to je da je za sve obrtnike, dobrovoljne članove Hrvatske obrtničke komore i OPG-ove sudjelovanje na sajmu potpuno besplatno. Ostali se mogu prijaviti i ukoliko bude slobodnih mjesta, i za njih će sudjelovanje biti besplatno.

 Zainteresirani izlagači mogu se prijaviti direktno putem poveznice: https://daniobrtnistva.com/ ili putem prijavnice koja se nalazi u privitku. Prijave su moguće do 18. travnja 2024. godine ili do popune izlagačkih mjesta po redoslijedu zaprimanja i propisanim kriterijima

Za dodatne informacije slobodno se obratite u Obrtničku komoru Karlovačke županije ili Udruženje obrtnika grada Karlovca na adresi Jurja Haulika 14, 47 000 Karlovac ili na e-mail uo.karlovac@hok.hr ili telefon 098 365 408.

Vidimo se na 2.Danima obrtništva!

Kontaktirajte nas
* - obavezna polja