16. Obrtničke sportske igre okupile rekordan broj sudionika

Fotografije uz članak 1
13.05.2024
Gotovo 1000 obrtnica i obrtnika iz svih krajeva Hrvatske prisustvovalo je ovogodišnjim 16. Obrtničkim sportskim igrama (OSI) u Malom Lošinju, od 9. do 12. svibnja 2023. godine, gdje su pokazali svoje sportsko umijeće.

Sudionici su se natjecali se u osam sportskih disciplina. Srčano se navijalo i bodrilo kuglašice i kuglaše, tenisačice i tenisače, stolnotenisačice i stolnotenisače, nogometaše, odbojkašice i odbojkaše. Snage su se odmjerile i u boćanju te potezanju užeta, a preciznost u pikadu. Kao pokazni sport igrala se ulična košarka, na veliko zadovoljstvo brojnih gledatelja.

Ukupno je 12 komora osvajalo medalje na 16. Obrtničkim sportskim igrama.

Kad su se svi uspjesi zbrojili, poredak je sljedeći:

  1. Obrtnička komora Zagreb - 30 bodova
  2. Obrtnička komora Primorsko-goranske županije - 24 boda
  3. Obrtnička komora Istarske županije - 14 bodova
  4. Obrtnička komora Požeško-slavonske županije - 11 bodova
  5. Obrtnička komora Karlovačke županije - 8 bodova
  6. Obrtnička komora Sisačko-moslavačke županije - 6 bodova
  7. Obrtnička komora Zadarske županije, Obrtnička komora Varaždinske županije i Obrtnička komora Krapinsko zagorske županije 5 bodova (zlatna medalja)
  8. Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije 5 bodova (srebrna i brončana medalja)
  9. Obrtnička komora Brodsko-posavske županije i Obrtnička komora Vukovarsko-srijemske županije 3 boda

Trofej Fair Play 16. Obrtničkih sportskih igara dodijeljen je članicama i članovima Obrtničke komore Međimurske županije. Iako nisu imali ekipne predstavnike, slagali su ekipe kao pojedinci i sudjelovali u natjecanjima te pokazali volju, želju i srčanost.

Svečano zatvaranje 16. Obrtničkih sportskih igara i dodjela zasluženih nagrada održano je u centru Grada Malog Lošinja, a ovogodišnje okupljanje stotina obrtnika zabilježeno je zajedničkom fotografijom iz zraka.

"Drage kolegice i kolege obrtnici, čestitam vam na svemu što ste pokazali na sportskim terenima u ova dva dana – nije manjkalo srčanosti, natjecateljskog duha i dobre i poštene sportske borbe. Čestitam nam svima i zato što smo se odazvali u ovako velikom broju, nikad većem – obrtništvo je uvijek bilo simbol zajedništva, to se pokazalo i na ovim našim 16. Obrtničkim igrama. Sve smo jači i brojniji, a zajedno možemo sve! Ponosan sam što predstavljam naše obrtništvo i velika mi je čast i zadovoljstvo biti vašim predsjednikom – i ova dva dana na sportskim terenima i svakoga dana na drugim terenima na kojima vodimo druge bitke. Živjelo nam hrvatsko obrtništvo!", poručio je okupljenim obrtnicama i obrtnicima na svečanosti zatvaranja 16. Igara predsjednik HOK-a Dalibor Kratohvil.

Domaćini 16. OSI bili su Udruženje obrtnika Cres-Lošinj i Obrtnička komora Primorsko-goranske županije. Suorganizator je turistička agencija Dubrovnik Sun d.o.o. iz Dubrovnika, a sponzor Hrvatski Telekom d.d.

U privitku se nalaze ukupni rezultati natjecanja po sportovima.

 

Preuzimanja

Naziv datoteke

Veličina

BILTEN 16. OSI.pdf

172.79 KB

Kontaktirajte nas
* - obavezna polja